Kolarskie gotowanie na Czantorii

Początkiem kwietnia, w Ustroniu na górze Czantoria, odbyło się nagranie do popularnego programu kulinarnego "Rączka Gotuje" w TVP3 Katowice. Gościem programu był Remigiusz Ciupek, zawodnik grupy kolarskiej #Taurus30 Cycling Team, trener personalny i instruktor fitness, laureat prestiżowej nagrody Fitness Motywatory 2016. 

Po mimo chłodnej pogody, atmosfera była gorąca, humory dopisywały a dania oczywiście rozgrzewały. Remigiusz Rączka i Remigiusz Ciupek przygotowali specjalne menu, które nie tylko może posłużyć sportowcom jako porcja "mocy" przed i po treningu.

 W menu znalazły się śniadaniowe mufiny jajeczne w stylu góralskim i pstrąg z grzybami w czosnku niedźwiedzim z placuszkami cukiwniowymi. W trakcie przygotowywania dań Panowie rozmawiali o pozytywnych aspektach uprawiania kolarstwa, zdrowym odżywianiu oraz o Ustroniu. 

Premiera odcina odbędzie się 22 kwietnia (sobota) o godzinie 18:00, powtórka w niedzielę o 10:30 w TVP3 Katowice.


o autorze

Mateusz Zoń

Od 1999 roku wyczynowo uprawia kolarstwo górskie, wielokrotnie stawał na najwyższych stopniach podium prestiżowych zawodów, także poza granicami kraju. 


komentarze

WiadomościWszystkie

GalerieWszystkie

kontakt

velonews.pl
  • ,
  • redakcja(USUŃ)@(USUŃ)velonews(USUŃ).pl